09 декември 2009

Тарта със спанак и пилешко месо




Продукти:

за подложката:

1ч.ч. фъстъци
40гр. студено краве масло
1бр белтък
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
щипка сол

за пълнежа:

1ч.ч. сотиран спанак
1бр. пил.филе
2бр. яйца
1к.ч. прясно мляко или течна сметана
1к.ч. кашкавал
1к.ч. нарязан пресен лук
щипка сол

2-3с.л. едро смлян сухар

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме пилешкото филе на малки парченца.Запържваме нарязания лук.Прибавяме пилешкото филе и оставяме да се запържи.Добавяме сотирания спанак.След 3-4мин. оттегляме от котлона.Оставяме да изстине.
В блендер слагаме фъстъците,маслото и половината от брашното.Пускаме няколко пъти докато се образуват "трохи".Добавяме останалата половина от брашното,белтъка,бакпулвера и солта.Отново пускаме блендера няколко пъти.Изваждаме сместа и омесваме тестото.Разточваме върху хартия за печене кръг с диаметър 24-25см.
Прехвърляме в тавичка с диаметър 20см и оформяме с ръце.Поръсваме с няколко лъжици смлян сухар.
Поръсваме спаначената смес с кашкавал и заливаме с разбитите с прясно мляко яйца.Объркваме.
Изсипваме плънката и подравняваме.Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

4 коментара:

Dani каза...

Много интересна основа с участието на фъстъци,а и наличието на спанак несъмнено ще ме накара да опитам.Поздрави:)

Nanita каза...

Дани,правила съм тарта със сусам и много ми хареса.Затова опитах солен вариант с фъстъци.Според мен се получи добре.Хубава вечер!

Dimitrana S. каза...

Аууу.. поредното изкушение! Нанита, изключително много харесвам тестените ти произведения!

Интересна идея са фъстъците, да :-)

Сърдечен поздрав от мен!

пп. И .. все забравям, извини ме! - надявам се да нямаш нищо против..

Nanita каза...

Дими,трогната съм от твоето внимание!Хубава вечер и усмихнат уикенд!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB