09 декември 2009
Тарта със спанак и пилешко месо
Продукти:
за подложката:
1ч.ч. фъстъци
40гр. студено краве масло
1бр белтък
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
щипка сол
за пълнежа:
1ч.ч. сотиран спанак
1бр. пил.филе
2бр. яйца
1к.ч. прясно мляко или течна сметана
1к.ч. кашкавал
1к.ч. нарязан пресен лук
щипка сол
2-3с.л. едро смлян сухар
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме пилешкото филе на малки парченца.Запържваме нарязания лук.Прибавяме пилешкото филе и оставяме да се запържи.Добавяме сотирания спанак.След 3-4мин. оттегляме от котлона.Оставяме да изстине.
В блендер слагаме фъстъците,маслото и половината от брашното.Пускаме няколко пъти докато се образуват "трохи".Добавяме останалата половина от брашното,белтъка,бакпулвера и солта.Отново пускаме блендера няколко пъти.Изваждаме сместа и омесваме тестото.Разточваме върху хартия за печене кръг с диаметър 24-25см.
Прехвърляме в тавичка с диаметър 20см и оформяме с ръце.Поръсваме с няколко лъжици смлян сухар.
Поръсваме спаначената смес с кашкавал и заливаме с разбитите с прясно мляко яйца.Объркваме.
Изсипваме плънката и подравняваме.Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Много интересна основа с участието на фъстъци,а и наличието на спанак несъмнено ще ме накара да опитам.Поздрави:)
Дани,правила съм тарта със сусам и много ми хареса.Затова опитах солен вариант с фъстъци.Според мен се получи добре.Хубава вечер!
Аууу.. поредното изкушение! Нанита, изключително много харесвам тестените ти произведения!
Интересна идея са фъстъците, да :-)
Сърдечен поздрав от мен!
пп. И .. все забравям, извини ме! - надявам се да нямаш нищо против..
Дими,трогната съм от твоето внимание!Хубава вечер и усмихнат уикенд!
Публикуване на коментар