14 септември 2009

Кростата /тарта/ с плодове



Продукти:

2бр. яйце
1к.ч. захар
1/2п. краве масло
6с.л. прясно мляко
2 1/2ч.ч. брашно
1к.л. ванилия
1п. бакпулвер

за плънката:

1ч.ч. нарязани сини сливи
1бр. нарязана на резени праскова
1бр. нарязан банан
1/2к.л. ванилия
1к.ч. начупени орехи
3с.л. захар
2с.л. бяло вино
1к.л. канела

Приготвяне:

Нарязаните плодове объркваме със захар,ванилия,канела,орехи и вино.
Нарязваме маслото на парченца и омесваме с брашното,бакпулвера и ванилията, да стане на трохи.
Разбиваме яйцата със захарта и прясното мляко.Прибавяме към маслената смес.Омесваме тестото.Увиваме го в свежо фолио и прибираме в хладилник за 30-40мин.
Включваме фурната на 200-220гр.
Отрязваме хартия за печене и покриваме тавичка с диаметър 30см.
Изваждаме тестото от хладилната камера.Слагаме го в средата на тавичката и леко притискаме ,така че да се образува питка,по-тънка в средата по-дебела в края.Слагаме в средата плънката и разстиламе.Оставяме около 2- 3см свободно място.С ръце леко изтъняваме кращата и загръщаме.Печем в силно загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Готовата тарта е с диаметър 25-26см
Може да се направи и с други плодове.

4 коментара:

Dani каза...

Обичам този вид сладкиши,а и като си помисля,че скоро няма да има толкова пресни плодове ми се иска всеки ден да правя по нещо.Поздрави!

Federica каза...

ciao!! buonissima questa torta! gnam gnam!

Nanita каза...

Дани,много е лесен и бързо свършва.Поздрави!
Federica,baci!

Анонимен каза...

Не е задължително да е спресни плодовеИталианците си го правят постоянно-със сладко или конфитюр, намазан върху блата преди печене и само да допълня, че върху него слагат лентички по 1 см широки да се получи мрежа от ромбове-става по-красива.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB