15 септември 2009
Пилешко филе с гъби в млечно сметанов сос
Продукти:
6бр. пилешки филета/700-800гр./
500-600гр. нарязани гъби
1ч.ч. бейби морковчета
1ч.ч. нарязан праз или лук
300гр. заквасена сметана
1к. кисело мляко/400гр./
1ч.ч. прясно мляко
1с.л. горчица
2скл. счукан чесън
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме на късчета пилешкото филе.Задушаваме нарязания праз,гъбите и пилешкото филе до побеляване на месото.Изсипваме в тавичка и прибавяме морковите.
Смесваме в купа заквасена сметана,кисело мляко,прясно мляко и горчица.Объркваме добре и заливаме месото в тавичката.Печем докато пилешкото филе стане готово.
Накрая добавяме счукания чесън,чер пипер и сол.
Ястието остава на сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар