02 януари 2009

Баклава саралия



Необходими продукти:

За баклавата:

1 пакет финни кори "Белла"
200гр.нарязани орехи
1 k.ч овесени ядки
1 к.ч. захар
1 к.л. канела
ванилия

За сиропа:

1 1/2 ч.ч захар
2 ч.ч вода
ванилия
сока от половин лимон

Начин на приготвяне:

Във купа объркваме орехите,овесените ядки,захарта,канелата и ванилията. Слагаме две кори върху хартия или найлон.Напръскваме ги с две лъжици олио,след това поръсваме с две лъжици от сместта.Слагаме точилката от късата страна и навиваме кората около нея.Преди да изтеглим точилката леко събираме кората/да стане с размерите на тавата, в която ще печем-30/20см/ и изтегляме точилката.Поставяме в намазнена тава.Следващите кори прави по същия начин.Накрая режем всяко рулце на три,поръсваме с олио и печем в загрята фурна до зачервяване.След като изстине заливаме с горещия сироп,покриваме с хартия и кърпа докато изстине.Съхраняваме в хладилник.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB