02 януари 2009
Баклава саралия
Необходими продукти:
За баклавата:
1 пакет финни кори "Белла"
200гр.нарязани орехи
1 k.ч овесени ядки
1 к.ч. захар
1 к.л. канела
ванилия
За сиропа:
1 1/2 ч.ч захар
2 ч.ч вода
ванилия
сока от половин лимон
Начин на приготвяне:
Във купа объркваме орехите,овесените ядки,захарта,канелата и ванилията. Слагаме две кори върху хартия или найлон.Напръскваме ги с две лъжици олио,след това поръсваме с две лъжици от сместта.Слагаме точилката от късата страна и навиваме кората около нея.Преди да изтеглим точилката леко събираме кората/да стане с размерите на тавата, в която ще печем-30/20см/ и изтегляме точилката.Поставяме в намазнена тава.Следващите кори прави по същия начин.Накрая режем всяко рулце на три,поръсваме с олио и печем в загрята фурна до зачервяване.След като изстине заливаме с горещия сироп,покриваме с хартия и кърпа докато изстине.Съхраняваме в хладилник.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар