05 юли 2009
Шоколадови бисквити с овесени ядки
и тук
Продукти:
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. захар
1п. краве масло
100гр. какао
50гр. натурален шоколад или кувертюр
2ч.ч. финни овесени ядки
2ч.ч. брашно
1к.ч. стафиди
1ч.л. ванилия
1п. бакпулвер
Приготвяне:
Прясното мляко,маслото,какаото и захарта се слагат в подходящ съд.Объркваме добре и загряваме на котлона докато захарта се разтопи.Накрая прибавяме начупения шоколад и бъркаме за да получим хомогенна смес.Изсипваме финните овесени ядки и стафидите.Със лъжица разбъркваме добре сместа и изчакваме да поизстине.Накрая слагаме брашното разбъркано с бакпулвера.Омесваме тестото.
Откъсваме парченце колкото орех,правим го на топче и накрая леко притискаме.Нареждаме в тава,върху хартия за печене.Печем в силно загрята фурна около 15мин.
1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
very nice & delicious! with raisins? seems tasty.
Благодаря!Наистина са много вкусни и здравословни/нали садържат овесени ядки/.Поздрави!
Публикуване на коментар