26 юни 2009

Пълнени пиперки с мляно месо

Продукти:

600-700гр. мляно месо
1ч.ч. пресен лук/нарязан/
1ч.ч. нарязани на кубчета домати
1ч.ч. моркови нарязани на кубчета
1к.ч. нарязан магданоз
1ч.л. червен пипер
1ч.ч. ориз
1к.ч. растителна мазнина
1ч.ч. вода
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме пипера и отрязваме дръжките.Почистваме ги от семките иизмиваме и от вътрешната страна.
Запържваме лука и ориза докато стане прозрачен.Добавяме една лъжичка червен пипер и объркваме добре.Оттегляме сместа от котлона.
В купа слагаме мляно месо,ориз,моркови,домати,нарязанмагданоз,черен пипер,растителна мазнина,вода и сол.Омесваме каймата, така че да минава през пръстите ни.
Пълним пипера,покриваме с капачета от домати.Нареждаме в тавичка,наливаме гореща вода до половината на пълнения пипер и печем до готовност.

Рецептата е за 16-17бр. средно голям пипер за пълнене

4 коментара:

Federica Simoni каза...

Questo è proprio un bel piatto unico!! buonissimo!! ciao!

Nanita каза...

Federica,grazie per coloro miglia discorso!Saluto!

Maria каза...

Чудесна лятна манджичка! Целувки!

Nanita каза...

Много обичам това ястие и го правя във всевъзможни варианти.За лятото е наистина подходящо.Целувки!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB