Продукти:
2бр. яйце
1/4ч.ч. кисело мляко 1ч.ч.брашно
3/4с.л.бакпулвер
2с.л. олио
1/3ч.ч.извара
сол
Приготвяне:
В купа слагаме 1 ч.ч. бяло брашно,3/4с.л. бакпулвер и
сол.Правим кладенче.Смесваме 2бр. яйце,1/4ч.ч. кисело мляко и 1с.л.
олио.Изсипваме в кладенчето и объркваме добре.Добавяме изварата и объркваме.Оставяме да престoи около 10мин.
С помощта на малка лъжичка/за кафе/ вземаме от сместа и пускаме в
загрята мазнина на степен 3-4 от 6..След зачервяване обръщаме и от другата
страна да се изпържат.
Слагаме върху кухненска хартия да се отцеди мазнината.
Ако е необходимо след изпържването на
половината от сместа доливаме още малко мазнина.
1ч.ч.=250мл
Пържа в малка тенджерка.Мазнината в нея трябва да е около 2см.
Мазнината не трябва да е много гореща за да е останат вътре сурови,ако
пък не е достатъчно загряла ще поемат повече мазнина.Пробва се в
началото 2-3броя и според резултата се регулира степента на загряване.
15 януари 2016
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар