21 октомври 2009

Пилешко филе в млечно-горчичен сос




Продукти:

3бр. пилешки филета/около 400гр./
1глава лук нарязан на ситно
1ч.ч. пилешки бульон
1кофичка кисело мляко
3с.л. горчица
1бр. настърган морков
растителна мазнина
магданоз
сол

1/2п. кус-кус

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме пилешкото филе на хапки.Разбъркваме горчицата с две супени лъжици растителна мазнина и кисело мляко.
Запържваме нарязания лук и настърганите моркови около десетина минути.Слагаме пилешките хапки и запържваме до побеляване.Изсипваме млечно-горчичния и объркваме добре.Оставяме да ври около 5-10мин.,за да си поеме от соса.Прибавяме пилешкия бульон и оставяме да ври до готовност.Накрая поръсваме много ситно нарязан магданоз.
Приготвяме кус-куса според описанието на опаковката.Слагаме една част от него в чинията/като канапе/и оформяме.Върху него нареждаме няколко парченца от пилешкото и заливаме със сос.
Ако не обичате кус-кус,може да поднесете ястието с тялиатели,спагети,фусили или с картофи.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB