18 септември 2009
Пълнозърнест ръжен хляб с ленено семе
Продукти:
300мл айран/50:50/
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3с.л. растителна мазнина
2ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
11/2ч.л. суха мая
2с.л. ленено семе
Приготвяне:
Слагаме последователно в машина за хляб айран,захар,сол,растителна мазнина.Смесваме ръженото брашно и бялото брашно.Прибавяме при другите продукти.Поръсваме със суха мая.Печем на програма 3ч.40мин.Прибавяме лененото семе след първото втасване.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.
1ч.ч.=200мл.
Получава се малко плътно хлебче.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментара:
Няма нищо по-вкусно от пресен, топличък и ароматно-дъхав домашно приготвен хляб!
Поздрав, Нанита, ведър уикенд :-)
Публикуване на коментар