18 септември 2009

Холандски шницел



разрез

Продукти:

800гр. мляно свинско месо
1к.ч. мокри хлебни трохи
1к.ч. прясно мляко
1ч.ч. настърган кашкавал
1к.ч. нарязан на ситно пресен лук
чер пипер на вкус
сол на вкус
магданоз
4-5бр.яйца за паниране
царевично брашно или галета за паниране
растителна мазнина

Приготвяне:

Омесваме всички продукти и оставяме да отлежи в хладилник няколко часа,за да спои сместа.Оформяме шницели,като всеки овалваме в царевично брашно или галета.Нареждаме в чиния и прибираме в хладилна камера за 1-2часа.
Разбиваме яйцата.В плитък съд слагаме царевично брашно или галета.
Загряваме растителното масло.Всеки шницел потапяме последователно в яйце,брашно и отново яйце.Изпържваме от двете страни.Сервират се топли с картофено пюре или пържени картофи.
В случая са сервирани с хрупкави пикантни картофки

1ч.ч.=200мл
Рецептата е на Елена Маджарова
От тази смес се получават 10бр. шницели.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB