18 септември 2009
Холандски шницел
разрез
Продукти:
800гр. мляно свинско месо
1к.ч. мокри хлебни трохи
1к.ч. прясно мляко
1ч.ч. настърган кашкавал
1к.ч. нарязан на ситно пресен лук
чер пипер на вкус
сол на вкус
магданоз
4-5бр.яйца за паниране
царевично брашно или галета за паниране
растителна мазнина
Приготвяне:
Омесваме всички продукти и оставяме да отлежи в хладилник няколко часа,за да спои сместа.Оформяме шницели,като всеки овалваме в царевично брашно или галета.Нареждаме в чиния и прибираме в хладилна камера за 1-2часа.
Разбиваме яйцата.В плитък съд слагаме царевично брашно или галета.
Загряваме растителното масло.Всеки шницел потапяме последователно в яйце,брашно и отново яйце.Изпържваме от двете страни.Сервират се топли с картофено пюре или пържени картофи.
В случая са сервирани с хрупкави пикантни картофки
1ч.ч.=200мл
Рецептата е на Елена Маджарова
От тази смес се получават 10бр. шницели.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар