01 септември 2009
Котлети "Пожарски"
Продукти:
400гр. пилешко мляно месо
300гр. свинско мляно месо
1к.ч. заквасена сметана
2с.л. кисело мляко с връх
1ч.ч. мокри хлебни трохи
1бр. яйце
1ч.ч. много ситно нарязан лук
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол
3бр. яйца за паниране
галета и царевично брашно 50/50
Приготвяне:
Омесваме продуктите много добре.Оставяме каймата да се охлади и стегне.Приготвяме котлети.Панираме в яйца и галета.Пържим в средно сгорещена мазнина до готовност.
Може да сервираме с пържени картофи и свежа салата.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Продуктите са за 8бр. котлети
Ако желаете може да направите двойна панировка-яйца,брашно,яйца,галета.
Рецептата е на Елена Маджарова
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
che buone mi piacciono tanto le polpette!
Baci Federica!
Публикуване на коментар