01 септември 2009

Котлети "Пожарски"




Продукти:

400гр. пилешко мляно месо
300гр. свинско мляно месо
1к.ч. заквасена сметана
2с.л. кисело мляко с връх
1ч.ч. мокри хлебни трохи
1бр. яйце
1ч.ч. много ситно нарязан лук
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол

3бр. яйца за паниране
галета и царевично брашно 50/50

Приготвяне:

Омесваме продуктите много добре.Оставяме каймата да се охлади и стегне.Приготвяме котлети.Панираме в яйца и галета.Пържим в средно сгорещена мазнина до готовност.
Може да сервираме с пържени картофи и свежа салата.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Продуктите са за 8бр. котлети
Ако желаете може да направите двойна панировка-яйца,брашно,яйца,галета.
Рецептата е на Елена Маджарова

2 коментара:

Federica Simoni каза...

che buone mi piacciono tanto le polpette!

Nanita каза...

Baci Federica!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB