01 септември 2009
Сусамова кростата /тарта/ със сини сливи
разрез
Продукти:
1бр. Яйце
150гр. захар /3/4ч.ч/
1п. краве масло/125гр.
150мл. ледено студена вода
1щипка сол
3 1/2ч.ч. брашно
1/2ч.ч. сусам
За плънката:
3ч.ч. нарязани твърди сини сливи
3с.л. захар
1ч.л. канела
3с.л. овесени ядки
Нарязваме маслото на парченаца.Омесваме тесто от яйце,захар,масло,вода,сол и брашно.Накрая добавяме сусама.Стараем се това да стане бързичко.Прибираме тестото в хладилна камера за 30мин.
Включваме фурната на 200-220гр.
Отрязваме хартия за печене и покриваме тавичка с диаметър 30см.
Смесваме нарязаните сливи със захар,канела и овесени ядки.Объркваме добре.Изваждаме тестото от хладилната камера.Слагаме го в средата на тавичката и леко притискаме ,така че да се образува питка,по-тънка в средата по-дебела в края.Слагаме в средата плънката и разстиламе.Оставяме около2- 3см свободно място.С ръце леко изтъняваме кращата и загръщаме.Печем в силно загрята фурна.
1ч.ч.=250мл
Готовата тарта е с диаметър 26см.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Страхотна тарта. Влюбих се в нея от пръв поглед. Дано успея да я направя довечера и да я опитаме.
Възхищавам се на прекрасните рецепти, които предлагаш. Наистина не зная как успяваш с готвене, снимане, писане в блог и т.н.
Лек и усмихнат ден!
Поздрави,
Таня
Чудесно, Нанита! Прищя ми се да забъркам и аз нещичко със сливи.. ммм :-)
Ведър и вкусен, усмихнат и успешен да е и днешния ден!
Таня,благодаря ти за хубавите думи!Ще се радвам да споделиш резултата.Приятен уикенд!
Дими,с нетърпение очаквам новото ти творение!
Весел и усмихнат уикенд!
Публикуване на коментар