25 ноември 2009
Тиролски кюфтенца
Продукти:
за кюфтенцата:
500-600гр. мляно месо
1к.ч. мокри хлебни трохи
1/2к.ч. ориз
1к.ч. нарязан лук
1/2к.ч. нарязан магданоз
1бр. белтък
1к.л. сол
чер пипер
за соса:
1ч.ч. нарязан пресен лук
2с.л. брашно
1бр. жълтък
100гр. топено сирене
1л. вода
дафинов лист
бял пипер
сол
Приготвяне:
Омесваме продуктите за кюфтенца.Оформяме като малки кебапчета и оставяме в хладилник да се стегнат за около един час.
Възвираме 1л. вода с дафинов лист и сол.Пускаме кюфтенцата в нея и оставяме да врат около 30мин.Изваждаме с решетъчна лъжица и нареждаме в тавичка.Прецеждаме бульона.
Оставяме малко да се охлади и добавяме на струйка към жълтъка.Разбъркваме добре.
Запържваме нарязания лук.Добавяме брашното и оставяме да се запържи докато стане златист.Прибавяме постепенно с бульона при непрекъснато бъркане.Заливаме кюфтенцата.Слагаме нарязаното топено сирене и поръсваме с малко бял пипер.Печем в сгорещена фурна около 30мин.
Поднася се с варени картофи или ориз.
Рецептата е на Елена Маджарова.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
5 коментара:
Ах, какви са хубавки и подканящи :-))) Сосчето също! Отлична реализация на рецептата, Нанита!.. ще я пробвам и аз :-D
Хубав ден!
Наистина са много подканящи, а как обичам кюфтенца със сос, мога да ям постоянно. Запазвам си рецептата. Хубава вечер!
I would love this for lunch. Looks great!
Дими,Мими,сърдечни благодарности за одобрението!
Хубав ден и прегръдки!
Thanks for the praise! Nice day!
Отдавна гледам тази рецепта и днес се реших да я направя.Страхотна е и критичното жури вкъщи беше възхитено.Благодаря за споделения опит!Весели празници!
Публикуване на коментар