06 юни 2009

Царевични мъфини с домати и пресен лук




Продукти:

1бр.яйце
1/2к. майонеза
1к.ч. кисело мляко
1к.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. натрошено сирене
1к.ч. царевичен грис
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1средно голям домат
1/2к.л. сол

Приготвяне:

Измиваме и отрязваме от домата осем резена,останалото нарязваме на кубчета.
В купа объркваме яйцето,майонезата,киселото нляко,сиренето,нарязания на дребно домат и пресния лук.В друга купа смесваме брашното,царевичния грис,бакпулвера и солта.
Прибавяме сухите съставки към мокрите.Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми.Отгоре набучваме резен домат.Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 10-15мин.и тогава ги изваждаме от формите.

1ч.ч.=200мл
1к.ч.=120мл
Рецептата е за 8бр.мъфини

05 юни 2009

Подаръk за приятелите * Gift for the friends

награда


Мария,приятно бях изненадана с още една награда.Благодаря!
От своя страна бих искала да предложа тази награда за приятелство на:

Federica, NINA , Salted lemons, Sweet kingdom,Щъркелово гнездо, Dimitrina 'S, Tanita, МАГИЯ И ЛЮБОВ, Kemi,

04 юни 2009

Царевични мъфини със сирене и майонеза



Продукти:

1бр.яйце
1/2к.майонеза
1к.ч. айран
1к.ч. натрошено сирене
1к.ч. царевичен грис
1/2к.ч.нарязан пресен лук
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1/2ч.л. сол
босилек

Приготвяне:

В купа объркваме яйцето,майинезата,айряна,,сиренето и пресния лук.В друга купа смесваме брашното,царевичния грис,бакпулвера и солта.
Прибавяме сухите съставки към мокрите.Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми.Поръсваме с босилек.Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 10-15мин.и тогава ги изваждаме от формите.

1ч.ч.=200мл
1к.ч.=120мл
Рецептата е за 7бр.мъфини

03 юни 2009

Пълнен патладжан с пилешко месо




Продукти:

5бр. малки патладжани
2бр. пилешко филе/400-500гр/
1/2ч.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. заквасена сметана или сметана за готвене
1к.ч. нарязан магданоз
1к.ч. настърган кашкавал
резени домати
1/2к.л. куркума
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме,обелваме патладжана,разрязваме на половинки и оставяме за около един час в подсолена вода.Издълбаваме патладжана.Изрязаната част от средата нарязваме на дребно.Задушаваме лука,към него добавяме нарязания патладжан и пилешкото месо нарязано на малки парченца.Оставяме да се задуши докато побелее пилешкото месо.Добавяме сметаната,подправките и объркваме добре.Напълваме патладжаните с тази смес,покриваме с резени домати и нареждаме в намазнена тавичка.Наливаме гореща вода в тавичката/около един пръст/и печем в сгорещена фурна.Малко преди да е готово ястието, поръсваме с настъргания кашкавал и оставяме да се запече.

02 юни 2009

Разядка от тиквички и майонеза



Продукти:

1кг. тиквички
1к.ч. нарязан пресен лук
2ск. чесън
1ч.ч. нарязани домати
1/2ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан магданоз
1к.ч.майонеза
1ч.л. сол
резени домати за подложка

Приготвяне:

Измваме и нарязваме тиквичките на кубчета.Варим на пара.Намачкваме леко,оставяме да се отцедят.Прибавяме доматите,пресния лук,сиренето,майонезата,магданоза,чесъна и солта.Объркваме добре.Престоява в хладилник поне един час..Нареждаме резените домати в плато и разпределяме разядката върху резените домати.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB