24 май 2009
Двуцветно шоколадово парфе
Продукти:
за кафевия шоколадов крем:
300гр. шоколадов кувертюр/натурален шоколад/
200мл. течна сметана
250мл. прясно мляко
4ч.л. желатин
50мл. вода за желатина
за белия шоколадов крем:
100гр. бял шоколад
300мл.прясно мляко
200мл. течна сметана
1/2ч.ч. захар
120мл .кондензирано мляко
1п. ванилия
4ч.л. желатин
50мл. вода за желатина
Приготвяне:
Първо приготвяме бялата смес.Накисваме 2ч.л желатин в студена вода и се оставяме да набъбне, след което разтваряме на водна баня. Разстопяваме на водна баня белия шоколад,добавяме захарта,кондензираното мляко,прясното мляко и ванилията.Бъркаме докато се разтопи захарта.Прибавяме разстопения желатин към сместа и разбъркваме добре.Разбиваме със миксер сметаната.Леко на тънка струйка прибавяме шоколадовата смес.Бъркаме докато стане хомогенна сместта.Обливаме формата със студена вода и изсипваме вътре сместа.Прибираме в хладилник да се стегне/за около1 1/2ч/.
Накисваме 2ч.л. желатин и оставяме да набъбне,след което разтваряме на водна баня.Растопяваме на водна баня тъмния шоколад,добавяме прясното мляко,растопения желатин и бъркаме до еднородност на сместа.Разбиваме със миксер сметаната.Леко на тънка струйка прибавяме шоколадовата смес.Бъркаме до хомогенност на сместа.
Преди да изсипем тъмната смес,проверяваме дали се е стегнала бялата смес.Изсипваме крема и оставяме в хладилник да се стегне.Когато е готово парфето,потапяме за секунда в гореща вода,слагаме тортена чиния и обръщаме.Украсяваме по желание.
Ако се получат малки бучици по време на приготвянето на крема,сместа се прецежда през цедка.
1ч.ч.=250мл
форма с диаметър 20см.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Ciao Nanita!! Questo dolce è favoloso!!!!
baci
Federica,винаги си много мила.Благодаря ти!
Публикуване на коментар