25 май 2009
Фритата с тиквички и пресен лук
Продукти:
11/2ч.ч. настъргани отцедени тиквички
1к.ч. пресен лук
2бр.яйца
1к.ч. натрошено сирене
1с.л. нарязан копър
щипка босилек
3-4резена тънко нарязани домати
растителна мазнина за пържене
копър или магданоз за поръсване
сол
Приготвяне:
Загряваме мазнина в тигана и слагаме настърганите тиквичките в нея.Пържим докато омекнат и течността се изпари.Прибавяме пресния лук и го запържваме малко.Разбиваме яйцата,добавяме сиренето,копъра,босилека,солта и заливаме тиквичките и лука.Когато леко стегне сместа нареждаме резените домати.Пържим на не много силен котлон,докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.
Сместта е за една порции.
Дъното на тигана е 15см.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
МНОГО ВКУСНО
Благодаря ти Ива!
Публикуване на коментар