26 май 2009
Руло от кайма и тиквички
Продукти:
500гр. мляно месо
1 филия бял хляб/средата/предварително накиснат и отцеден
2-3с.л галета
4бр.яйца
2ч.ч. настъргани отцедени тиквички
1к.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. натрошено сирене
1ч.ч. бейби морковчета
1с.л. нарязан копър
босилек
чер пипер
сол
Приготвяне:
Омесваме каймата със хляба,тиквичките,яйцето,лука,галетата,босилека,копъра,
черния пипер и солта.Оставяме около 30мин. да отлежи.Пре това време правим омлет в голям тиган от три яйца и сирене.Оставяме да изстине.
Намазняваме един лист хартия за печене.Слагаме каймата и разстиламе във форма на правоъгълник.Заравняваме.Отгоре слагаме омлета и нареждаме бейби морковчетата.Завиваме каймата на руло.Поръсваме с галета.Увиваме рулото с хартия за печене.От двете страни завъртаме краищата на хартията,да стане като бонбон.Слагаме рулото в тавичка.Може да сложите хартията в голяма тава и направо там да го завиете.Така е по лесно.Печем около 1 час.Изваждаме тавичката,разрязваме внимателно хартията,отгръщаме я, и поръсваме рулото с настъргания кашкавал.Запичаме.Оставяме рулото да изстине,за да може да се реже по-лесно.
Ако имате подходяща кексова форма за печене, може да изпечете рулото в нея.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар