31 май 2009
Фокача с топено сирене
Продукти:
7гр. мая
50мл. топла вода
1/2ч.л захар
1/2ч.л сол
2ч.ч. брашно
200мл. топла вода
3с.л. зехтин
1к.ч. настърган кашкавал
3с.л. царевичен грис
1/2ч.ч. нарязан пресен лук за поръсване
100гр. топено сирене нарязано на кръгчета
1ч.л. сол
морска сол за поръсване
босилек за поръсване
зехтин за намазване
Приготвяне:
Разтваряме маята,1/2ч.л захар,1/2ч.л сол във 50мл топла вода.
Оставяме да шупне.Пресяваме брашното,правим кладенче и изсипваме шупналата мая,останалото количество вода,зехтина,царевичния грис,настъргания кашкавал,солта и объркваме сместа.Тестото е меко,лепкаво.Не се меси,само се бърка с дървена лъжица.Оставяме да втаса около час.Разстиламе тестото в намазнена тавичка. Намазваме със зехтин,нареждаме филийките топено сирене,поръсваме с морската сол,нарязания лук и босилека.Оставяме да втаса още 30-40мин.Печем в загрята фурна до зачервяване.
1ч.ч.=250мл
тавата е с диаметър 28см
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Лелелеее колко апетитно изглежда...добре, че ставам от масата ;-)) Поздрави и успешна седмица!
Wow Nanita deve essere buonissima... Baci Federica
Maria,благодаря!Целувки!
Federica,baci!
Публикуване на коментар