09 септември 2009
Мусака с мляно месо и картофи
Продукти:
700-800гр. мляно месо
1кг картофи
1ч.ч. нарязани на кубчета моркови
1к.ч. лук/нарязан/
1ч.ч домати консерва или 2бр.пресни домати/настъргани/
растителна мазнина
150гр кашкавал
чер пипер
магданоз
сол
за бешамела:
3с.л.брашно
100мл растителна мазнина
2бр.жълтък
600мл. прясно мляко
1/3ч.л. сол
Приготвяне:
Задушаваме нарязания лук.Прибавяме каймата,настърганите домати и оставяме около 20мин. да се задуши.Поръсваме с червен пипер.Слагаме картофите и морковите.Поръсваме с подправките и разбъркваме добре.Изсипваме във тава,подравняваме,заливаме с гореща вода до равнището на сместа и слагаме да печем в гореща фурна.
През това време правим заливката.Разбиваме яйцата и добавяме прясното мляко.Запържваме брашното и при непрекъснато бъркане прибавяме млечната смес.Сместа се добавя на части,не наведнъж за да може по леко да се усвои.Трябва да се получи гладка кремообразна маса.Посоляваме.
Когато сместа във тавичката е готова,заливаме със бешамелов сос.Печем докато се получи лека розова коричка.Поръсваме със нарязан магданоз и кашкавал и запичаме отново.
Това е вариант,в който картофите не се запържват отделно от мляното месо.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Нанита,
много е апетитна -
а някои сме гладни!
Поздрав, Диана
Nanita!!
Que delicia fácil y que.
Yo hago otra moussaka, pero con lentejas.
Un beso.
Публикуване на коментар