10 септември 2009
Семифредо с бисквити и карамел
разрез
Продукти:
за крема:
1л. прясно мляко
1к.ч. захар
2бр. яйца
2п. натурално царевично нишесте
1п. ванилия
200мл. течна сметана
за блата:
150гр. бисквити с шоколадов чипс
150гр. бисквити с ябълка и канела
1п. краве масло/125гр./
за карамеловия сос:
4с.л. захар
100мл. прясно мляко
1с.л. настърган шоколад
Приготвяне:
Загряваме 900мл. прясно мляко със захар и ванилия.Размиваме 100мл. прясно мляко със царевично нишесте.Разбиваме две яйца на пяна и прибавяме към размитото нишесте.Прибавяме при непрекъснато бъркане към горещото прясно мляко,докато сместа се сгъсти.Оттегляме от котлона и добавяме течната сметана.Бъркаме докато се получи хомогенна смес.
Смиламе бисквитите в блендер.Смесваме с кравето масло.
Намазваме форма за кекс със краве масло.Изсипваме половината от крема.Подравняваме и посипваме с бисквитената смес.После отново слагаме крем и бисквитена смес.Притискаме леко.Прибираме в хладилник за няколко часа.
Карамелизираме захарта.Когато се разтопи и стане светло кафява,прибавяме при непрекъснато бъркане прясното мляко.Оставяме да ври докато сместа стане хомогенна.Поръсваме настъргания шоколад и объркваме добре.
Изваждаме от хладилника и заливаме с карамеловия сос.
Благодаря на Мими за рецептата
Получи се вкусно и бързичко свърши.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
5 коментара:
Както винаги "вкусно".Поздрави
Супер е станало! Радвам се, че ти хареса идеята. Поздрави :)
Това семифредо може да ме вкара в грях :-) Изглежда умопомрачително! С Мими сте големи подстрекателки :-) Сега трябва да го направя :-)
Весел уикенд!
хохох
Мими,чудно стана!Охладих го добре и изчезна много бързо.Благодаря ти за подстрекателската идея!
Milen@,не чакай...Поздрави!
Дани,наистина е такова...свежо и вкусно!Поздрави!
Публикуване на коментар