22 октомври 2009
Ябълкови рохлички
Продукти:
1бр. яйце
60гр. краве масло
1к.ч. захар
1 1/2ч.ч. брашно
1с.л. студено прясно мляко или вода
1к.л. ванилия
1голяма ябълка обелена и нарязана на малки кубчета
1к.ч. захар
1с.л. вода
1ч.л. канела
1к.л. ванилия
1к.л джинджифил
Приготвяне:
В дебелостенен тиган слагаме захар и вода.Загряваме докато се разтопи и леко покафенее.Прибавяме нарязаните ябълки и оставяме докато леко омекнат.Оттегляме от котлона,поръсваме с канела,джинджифил,ванилия и оставяме да изстинат.
В блендер слагаме брашното,захарта и кравето масло.Пускаме на "пулс",докато сместа стане на трохи.Изсипваме в купа и прибавяме разбитото със студена вода яйце.Омесваме тестото.Получава меко,леко лепнещо тесто.Разделяме на 12топчета.
Слагаме на дъното на силиконова формичка от карамелизираните ябълки.Покриваме го с топче от тестото,като леко притискаме и така със всичките топчета.
Печем в загрята фурна.
След като изстинат изваждаме от формичките,обръщаме и слагаме в хартиена кошничка.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл.
Може да се направи във форма на тарталети или като кростата/тарта/.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментара:
che buone! aspettami che arrivo!
Публикуване на коментар