25 февруари 2010

Бисквити със сусамов тахан и стафиди/без глутен



Продукти:

2бр. яйца
2с.л. мед
1к.ч. захар
1к.ч. сусамов тахан
100мл прясно мляко
2 ч.ч. царевично брашно
1 1/2ч.ч. оризово брашно
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
1к.л. канела
1к.ч. стафиди

Приготвяне:

Разбиваме 2бр. яйца със 1к.ч. захар до побеляване.Прибавяме 2с.л. мед,1к.ч. сусамов тахан и 100мл прясно мляко при непрекъснато разбъркване.Смесваме двата вида брашно с бакпулвер,канела и ванилия.Изсипваме при яйчната смес и разбъркваме добре.Прибавяме 1к.ч. стафиди и леко омесваме сместа.Оформяме с мокри ръце топчета и нареждаме в тава върху хартия за печене.Печем в загрята фурна докато се отлепи от хартията.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

7 коментара:

di_ani каза...

Нанита,
изглеждат мекички, нежни и много ароматни.
Впечатляват ме твоите рецепти без глутен,
поздрав и хубава вечер, Диана

Диди каза...

Имам сусамов тахан и тази рецепта ще я пробвам задължително!Сигурна съм,че ще ми допаднат много!
Приятна неделя от мен!

Milen@ каза...

Баба Марта днес разнася
пълна кошница с цветя,
и на всеки на ръката връзва някаква мечта.
С пожелание за здраве, радост
и много сбъднати мечти!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Разкошни бисквити, Нанита!

Поздрави, Милена

Ирина Купенска каза...

Чудесни са бисквитките! :-)

Честита Баба Марта! Здраве, късмет, любов и много усмивки нека донесе на теб и цялото ти семейство! :-)

Nanita каза...

Сърдечни благодарности за одобрението и пожеланията!Здравето и късмета да са винаги с вас!
Топла и уютна вечер!

Анонимен каза...

Тази вечер ги направих, но като са топчета, не се разляха при печенето в твоята плоска форма. И освен това ми се напукаха отгоре - не че не изглеждат добре и така.
На вкус са леко пръхкави не много сладки, а тахана леко нагарча. Тка ли е и при теб?

Благодаря, Ева

Nanita каза...

Ева,благодаря че си се доверила на моето предложение!Според мен зависи колко са големи яйцата и оттам идва разликата в плътноста на тестото.Друга причина може да е гъстотата на сусамовия тахан.Определено при мен не нагарча.Сусама беше закупен предния ден от производител в Търговище.Предвидила съм отново да правя сладки със сусамов тахан и ще споделя има ли разлика след като е престоял известно време/при мен в хладилник/.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB