Продукти:
2бр. яйца
2с.л. мед
1к.ч. захар
1к.ч. сусамов тахан
100мл прясно мляко
2 ч.ч. царевично брашно
1 1/2ч.ч. оризово брашно
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
1к.л. канела
1к.ч. стафиди
Приготвяне:
Разбиваме 2бр. яйца със 1к.ч. захар до побеляване.Прибавяме 2с.л. мед,1к.ч. сусамов тахан и 100мл прясно мляко при непрекъснато разбъркване.Смесваме двата вида брашно с бакпулвер,канела и ванилия.Изсипваме при яйчната смес и разбъркваме добре.Прибавяме 1к.ч. стафиди и леко омесваме сместа.Оформяме с мокри ръце топчета и нареждаме в тава върху хартия за печене.Печем в загрята фурна докато се отлепи от хартията.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
7 коментара:
Нанита,
изглеждат мекички, нежни и много ароматни.
Впечатляват ме твоите рецепти без глутен,
поздрав и хубава вечер, Диана
Имам сусамов тахан и тази рецепта ще я пробвам задължително!Сигурна съм,че ще ми допаднат много!
Приятна неделя от мен!
Баба Марта днес разнася
пълна кошница с цветя,
и на всеки на ръката връзва някаква мечта.
С пожелание за здраве, радост
и много сбъднати мечти!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Разкошни бисквити, Нанита!
Поздрави, Милена
Чудесни са бисквитките! :-)
Честита Баба Марта! Здраве, късмет, любов и много усмивки нека донесе на теб и цялото ти семейство! :-)
Сърдечни благодарности за одобрението и пожеланията!Здравето и късмета да са винаги с вас!
Топла и уютна вечер!
Тази вечер ги направих, но като са топчета, не се разляха при печенето в твоята плоска форма. И освен това ми се напукаха отгоре - не че не изглеждат добре и така.
На вкус са леко пръхкави не много сладки, а тахана леко нагарча. Тка ли е и при теб?
Благодаря, Ева
Ева,благодаря че си се доверила на моето предложение!Според мен зависи колко са големи яйцата и оттам идва разликата в плътноста на тестото.Друга причина може да е гъстотата на сусамовия тахан.Определено при мен не нагарча.Сусама беше закупен предния ден от производител в Търговище.Предвидила съм отново да правя сладки със сусамов тахан и ще споделя има ли разлика след като е престоял известно време/при мен в хладилник/.
Публикуване на коментар