Продукти:
300гр. пилешки дробчета
за панировката:
1/3ч.ч. бяло брашно
1/3ч.ч.царевично брашно
1/2ч.л.мащерка
1/2ч.л. стрит градински чай
щипка смлян кориандър
чер пипер
сол
1ч.ч. прясно мляко или вода
2бр. яйца
Приготвяне:
Възвираме вода или прясно мляко с няколко лъжици оцет и сол.
През това време измиваме дробчетата.
Пускаме дробчетата във врялата вода/прясно мляко/и оставяме в нея за около 5мин.Отцеждаме.
В купа смесваме подправките за панировката .В друг съд разбиваме яйцата.
Овалваме дробчетата първо във панировката ,после в яйцата и отново в панировката.
Оставяме да престоят около 10мин.да се овлажни панировката/така не прегарят при пържене/.
Пържим в загрята мазнина от двете страни до златист цвят.
Може да наредим в тавичка върху хартия за печене и да изпечем във фурната.
Broccoli Cheese Balls
Преди 2 часа
2 коментара:
Чудесни са! Ще ги опитам някой пъ т :)
Чудесни са! Ще ги опитам някой пъ т :)
Публикуване на коментар