Продукти:
500гр. бамя
2бр. домати нарязани на едро
1ч.ч. моркови нарязани на големи жулиени или бейби морковчета
1к.ч. сварена царевица/прясна или замразена/
1ч.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
1к.л. сол
2-3с.л. лимонов сок
3-4скл, счукан чесън
растителна мазнина
Приготвяне:
Измиваме и отрязваме дръжките на бамята.
Попарваме във вряща подсолена вода с оцет,за около 5мин.Изсипваме в гевгир и отцеждаме добре.
Загряме растителна мазнина в тиган и изсипваме бамята и доматите.Пържим около 10минути.Прибавяме моркови,царевица и разбъркваме.Оставяме 7-8мин.да се пържи.Накрая слагаме чесъна.След 2-3мин. оттегляме от огъня.Поръсваме с пресен лук,магданоз,сол и лимонов сок.След като изстине оставяме в хладилник за няколко часа.Сервираме охладена.
4 коментара:
Благодаря за рецептата довечера ще я пробвам.
Поздрави Латинка
Дано ти хареса Лати!Поздрави!
Салатата е супер вкусна! Хареса на цялото семейство.
Радвам се,че се е харесала във вашия дом!Спорна седмица!
Публикуване на коментар