11 януари 2010
Салата кук кус с пилешко месо
Продукти:
1/2п. кук кус
1 3/4ч.ч. пилешки бульон
2бр. пилешки филета
1ч.л. риган
1връзка магданоз
1к.ч. нарязан лук
сока от един лимон
чер пипер
зехтин
сол
Приготвяне:
Измиваме пилешкото филе.Обтриваме с лимонов сок.Посоляваме и поръсваме с чер пипер и риган.Оставяме за 15мин. в хладилник.Пържим в тиган с незалепващо покритие.След това нарязваме на малки хапки.
Възвираме 1 3/4ч.ч. пилешки бульон и заливаме 1/2п. кук кус.Изчакваме да поеме всичката течност и разбъркваме с лимонов сок,зехтин,магданоз,краставица,лук,чер пипер и сол.Прибавяме пилешките хапки и объркваме добре.
Идеята за салатата е от тук
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар