11 януари 2010

Салата кук кус с пилешко месо




Продукти:

1/2п. кук кус
1 3/4ч.ч. пилешки бульон
2бр. пилешки филета
1ч.л. риган
1връзка магданоз
1к.ч. нарязан лук
сока от един лимон
чер пипер
зехтин
сол

Приготвяне:

Измиваме пилешкото филе.Обтриваме с лимонов сок.Посоляваме и поръсваме с чер пипер и риган.Оставяме за 15мин. в хладилник.Пържим в тиган с незалепващо покритие.След това нарязваме на малки хапки.
Възвираме 1 3/4ч.ч. пилешки бульон и заливаме 1/2п. кук кус.Изчакваме да поеме всичката течност и разбъркваме с лимонов сок,зехтин,магданоз,краставица,лук,чер пипер и сол.Прибавяме пилешките хапки и объркваме добре.

Идеята за салатата е от тук

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB