17 януари 2010
Пилешко с пикантен ориз под хрупкава коричка
Продукти:
4бр. големи пилешки бутчета /с плешка/
300гр. пресни гъби нарязани на филийки
2бр. моркови нарязани на кубчета
1глава лук нарязана на ситно
3 1/2к.ч. пилешки бульон/350мл/
2к.ч. ориз
3скл. чесън нарязан на ситно
1ч.ч. магданоз
1/2к.л. кориандър
1/2к.л. мадраско къри
растителна мазнина
1шепа царевица
чер пипер
сол
Приготвяне:
Накисваме 2к.ч.ориз в студена вода за 30 мин.Измиваме добре под течаща вода.
Измиваме пилешките бутчета.Разрязваме кожата от вътрешната страна и отлепяме от месото.Измиваме добре.
Обезкостяваме бутчетата.Нарязваме месото на малки хапки.
Запържваме лука,морковите и гъбите.Прибавяме отцедения ориз.Объркваме всичко и оставяме на котлона докато оризовите зрънца станат бели.Прибавяме пилешкото месо и разбъркваме.Запържваме докато месото леко побелее.Добавяме чесъна за 2-3мин.Оттегляме от огъня.Слагаме царевица,магданоз,кориандър,чер пипер и сол.Объркваме добре.
Намазняваме формата за печене с мазнина.Посоляваме кожата на пилешките бутчета и облепяме стените на формата.Изсипваме сместа и заливаме с 3 1/2к.ч.горещ пилешки бульон/350мл/.Покриваме с алуминиево фолио или капак.
Печем в гореща фурна около един час.През това време ориза е набъбнал.Махаме алуминиевото фолио и поставяме на негово място хартия за печене.Похлупваме с по-голяма тавичка и обръщаме.Печем още около един час на 200градуса,докато се зачерви кожичката.
Разрез
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар