18 януари 2010
Пълнозърнеста питка със сирене и риган
Продукти:
1бр. яйце
230мл бътърмилк/леко затоплен/
40мл растителна мазнина
1/2ч.л. захар
11/2ч.л. сол
1 3/4 бяло брашно
1 1/2 пълнозърнесто брашно "Грахам"
2ч.л. суха мая
за намазване:
1бр. жълтък
няколко капки зехтин
за пълнежа:
1ч.ч. натрошено сирене
краве мало за намазване
риган за поръсване
Приготвяне:
Слагаме последователно в машина за хляб продуктите.Пускаме на програма тесто.След като се омеси тестото разточваме върху набрашнена повърхност,като поръсваме и отгоре с брашно,за да не залепне.Намазваме с краве масло и поръсваме със сирене.Завиваме на руло.Разрязваме рулото по дължина.Оформяме кравай в тавичка върху хартия за печене.Слага се ,така че разрязаната част да е нагоре.
Намазваме със разбъркан с няколко капки зехтин жълтък.Поръсваме с риган.Оставяме да удвои обема си.Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл.
1ч.ч.=200мл.
Питката е със едно втасване.Тестото е меко и поради тази причина трябва да се разточва върху набрашнена повърхност,като поръсваме и отгоре с брашно,за да не залепне.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментара:
Ех, Нанита.. няма други като вас по отношение на тестените! Ти и Мими.. и супер вкусните, апетитни и великолепни закуски..мхммм! :-D
Поздрави сърдечни и пожелания за здраве и ведри, уютни зимни дни :-)
Публикуване на коментар