18 януари 2010

Пълнозърнеста питка със сирене и риган




Продукти:

1бр. яйце
230мл бътърмилк/леко затоплен/
40мл растителна мазнина
1/2ч.л. захар
11/2ч.л. сол
1 3/4 бяло брашно
1 1/2 пълнозърнесто брашно "Грахам"
2ч.л. суха мая

за намазване:

1бр. жълтък
няколко капки зехтин

за пълнежа:

1ч.ч. натрошено сирене
краве мало за намазване

риган за поръсване

Приготвяне:

Слагаме последователно в машина за хляб продуктите.Пускаме на програма тесто.След като се омеси тестото разточваме върху набрашнена повърхност,като поръсваме и отгоре с брашно,за да не залепне.Намазваме с краве масло и поръсваме със сирене.Завиваме на руло.Разрязваме рулото по дължина.Оформяме кравай в тавичка върху хартия за печене.Слага се ,така че разрязаната част да е нагоре.
Намазваме със разбъркан с няколко капки зехтин жълтък.Поръсваме с риган.Оставяме да удвои обема си.Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл.
1ч.ч.=200мл.

Питката е със едно втасване.Тестото е меко и поради тази причина трябва да се разточва върху набрашнена повърхност,като поръсваме и отгоре с брашно,за да не залепне.

1 коментара:

Dimitrana S. каза...

Ех, Нанита.. няма други като вас по отношение на тестените! Ти и Мими.. и супер вкусните, апетитни и великолепни закуски..мхммм! :-D

Поздрави сърдечни и пожелания за здраве и ведри, уютни зимни дни :-)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB