04 март 2009

Сладкиш с извара и белтъчна глазура

От Кулинарен

Продукти:

400гр. извара
3бр. яйца
2ч.ч. захар
1/2ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч растителна мазнина
1/2ч.ч брашно
1бр. бакпулвер
ванилия
1б. конфитюр от сливи
50гр. орехи

Начин на приготвяне:

Отделят се белтъците от жълтъците.Изварата се разбива с миксер.Прибавят се жълтъците,1ч.ч. захар,киселото мляко,мазнината,брашното,бакпулвера и ванилията при непрекъснато бъркане.Изсипват се в намазнена тавичка и се пече.В това време разбиваме белтъците и останалата захар на сняг.След като се опече сладкиша,намазваме с конфитюра,разстиламе разбитите белтъци и поръсваме с орехи.Печем на около 130-150градуса докато леко покафенеят белтъците.Сервираме студен.
Яйцата трябва да са със стайна температура.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB