11 март 2009
Пълнени гъби върху канапе от ориз
Продукти:
0.500гр.гъби
3к.ч ориз
1.к.ч извара
1/2к.ч маслини без костилка
1к.ч.царевица
100гр.бейби морковчета
2стръка зелен лук
100гр кашкавал
1склидка чесън
чер пипер
сол
растителна мазнина
Приготвяне:
Измиваме гъбите.Отделяме пънчетата и ги нарязваме.Задушаваме единия лук ,бялата част от другия и гъбите,след което доливаме гореща вода и варим около 15 мин.През това време приготвяме сместта за пълнене от изварата,нарязаните маслини,нарязания на ситно чесън,зелената част от пресния лук и черния пипер.Запържваме ориза и го слагаме в тавичка.Слагаме морковчетата и царевицата.Доливаме 8 к.ч. бульон и разбъркваме. Поръсваме със сол и черен пипер.Изваждаме гъбите и пълним със сместта.Ако остане от сместта, добавяме към ориза.Нареждаме гъбите върху ориза и печем на 220-250градуса.Когато са готови,изваждаме и върху всяка гъбка слагаме лентичка кашкавал.Отново връщаме във фурната и печем на горен реотан до зачервяването му.Сервираме като правим канапе от ориза и върху него слагаме гъбка,а отстрани бейби морковчета.Това е.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар