18 март 2009
Баница със спанак на тиган
Продукти:
1 кора за баница,домашно точена/продават и готови такива/
2бр. яйца
100гр спанак/една шепа/
100гр. сирене
2с.л кисело мляко
5с.л.растителна мазнина
1/2ч.л. бакпулвер
сол
Приготвяне:
Измива се и се нарязва спанака на ситно и към него се прибавят разбитите яйца, натрошеното сирене,киселото мляко,мазнината и бакпулвера.
От кората се изрязва кръг малко по-голям от горния диаметър на тигана.Останалата част се дели на три.
В намаслен тиган се поставя по-голямата кора , така че краищата да излизат извън тигана.Омазнява се или с растителна мазнина или с маргарин,масло.Слага се едната третина от кората за баница и отново се омазнява.Слага се половината от сместта.И така още веднъж.Загръщат се краищата/пак се омазява/ и отгоре се слага последната кора,омазнява се и се пече. След изпичането от едната страна се обръща в по-голяма чиния,слага се малко мазнина в тигана и се приплъзва отново в него.След изпичане слагаме в чиния,напръскваме с вода и покриваме.
В началото на силен котлон докато загрее и после на по-слаб докато се получи зачервена коричка.
Тигана който ползвах е с диаметър на дъното 20 см.
При мен котлона е тристепенен с половинки.След като загря в началото пекох на 11/2.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментара:
Много хубава идея/както и с праз/.Непременно ще опитам.Поздрави,Нанита!
Публикуване на коментар