05 април 2009

Шоколадов браунис със карамелизирани круши


Продукти:

2бр.яйца
1ч.ч. захар
200гр извара
100мл растителна мазнина
100мл прясно мляко
100мл. какао/3с.л./
1ч.ч брашно
1ч.л.бакпулвер

2круши
1ч.ч захар
100мл кондензирано млако

Приготвяне:

Разбиваме със миксер яйцата и захарта.Прибавяме последователно изварата,растителната мазнина,прясното мляко,какаото,брашното и бакпулвера.
Във загрят тиган слагаме 1ч.ч. захар да се карамелизира.Когато е почти готов карамела, намаляме котлона,за да не потъмнее карамела.Полека при непрекъснато бъркане прибавяме кондензираното мляко.Когато сместта стане еднородна,изсипваме вътре нарязаните круши и объркваме добре.Оттегляме тигана от котлона и изчакваме карамела да поизстине,като периодично го разбъркваме.Когато започне леко да се сгъстява,прибавяме карамелизираните круши към каковата смес.Леко объркваме и изсипваме в намазнена тавичка.Слагаме тавичката във загрята фурна и печем.

Тавичката е с размери 30/20см.
1ч.ч=250мл

4 коментара:

unique каза...

Коло време долу горе и на колко градуса печем?

Nanita каза...

Печем на 200градуса,докато клечка бучната в средата остане с няколко трохички по нея.Поздрави!

unique каза...

Благодаря сърдечно!

P.S.
Под кондензирано мляко се има предвид Dutch Lady ли? Или едно течно такова... безвкусно... Holande... нещо си беше

Nanita каза...

Да ...точно това...Поздрави!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB