01 юли 2009

Гъби с топено сирене и сметана




Продукти:

700-800гр. гъби
1/2п. бейби морковчета/от 450гр./
1ч.ч. замразена царевица
1ч.ч. сметана за готвене
150-200гр. топено сирене/нарязано на парченца/
1ч.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
1-2с.л. лимонов сок
1с.л. босилек
чер пипер
сол


Приготвяне:

Попарваме гъбите във вряща вода с лимонов сок за 2-3мин./от момента на завиране/.
Отцеждаме и нареждаме гъбите в намаслена тавичка.Слагаме морковите,лука и сметаната.Объркваме.Покриваме с фолио и печем около 20мин. в гореща фурна.Изваждаме тавичката,махаме фолиото и добавяме всички останали продукти.Объркваме добре и връщаме отново във фурната.Печем до готовност.Поръсваме с магданоз преди да сервираме.

Подходящо за основно ястие и като добавка за печени меса.

1к.ч.=120мл.
1ч.ч.=250мл.

2 коментара:

geri каза...

Най-много ме затруднява измислянето на гарнитури към различни печени меса.
Благодаря за хубавата идея!

Nanita каза...

Geri,радвам се че съм била полезна.Поздрави!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB