01 юли 2009
Гъби с топено сирене и сметана
Продукти:
700-800гр. гъби
1/2п. бейби морковчета/от 450гр./
1ч.ч. замразена царевица
1ч.ч. сметана за готвене
150-200гр. топено сирене/нарязано на парченца/
1ч.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
1-2с.л. лимонов сок
1с.л. босилек
чер пипер
сол
Приготвяне:
Попарваме гъбите във вряща вода с лимонов сок за 2-3мин./от момента на завиране/.
Отцеждаме и нареждаме гъбите в намаслена тавичка.Слагаме морковите,лука и сметаната.Объркваме.Покриваме с фолио и печем около 20мин. в гореща фурна.Изваждаме тавичката,махаме фолиото и добавяме всички останали продукти.Объркваме добре и връщаме отново във фурната.Печем до готовност.Поръсваме с магданоз преди да сервираме.
Подходящо за основно ястие и като добавка за печени меса.
1к.ч.=120мл.
1ч.ч.=250мл.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Най-много ме затруднява измислянето на гарнитури към различни печени меса.
Благодаря за хубавата идея!
Geri,радвам се че съм била полезна.Поздрави!
Публикуване на коментар