04 юли 2009

Мляно месо със пълнен домат в гювече




Продукти:

600-700гр. мляно месо
1ч.ч. отцедени хлебни трохи
1к.ч. нарязан на ситно лук
1бр. яйце
чер пипер
сол

за пълнените домати:

1к.ч. ориз
2к.ч. гореща вода или бульон
1к.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
1с.л. нарязан на ситно пресен босилек
сол

4бр. средно големи домати


Омесваме мляното месо със яйцето,мокрите хлебни трохи,лука,черния пипер и солта.Оставяме в хладилник за половин час.
Запържваме пресния лук и ориза докато стане прозрачен.Заливаме с две кафени чашки от горещия бульон и оставяме на тих огън,да се свари ориза.През това време измиваме доматите,изрязваме капачета и издълбаваме вътрешноста на доматите.Нарязваме на ситно издълбаната част от доматите и я прибавяме към сварения ориз.Добавяме магданоза,босилека и солта.Объркваме много добре,напълваме доматите и похлупваме с капачетата.
Изваждаме мляното месо от хладилника.Ако е останала оризовата смес,добавяме към мляното месо и омесваме.Намазняваме гювечетата.Разпределяме мляното месо в тях.Оформяме "гнездо" и слагаме там пълнения домат.
Похлупваме гювечетата и слагаме във фурната.Печем в силно сгорещена фурна.След около 30-40 минути откриваме гювечетата и запичаме до готовност.

Съотношението на ориза и бульона е 1/2,защото добавяме нарязана вътрешност от домати,която е много сочна.

1к.ч.=120мл
1ч.ч.=250мл

Рецептата е за 4бр. гювечета

1 коментара:

Ala Oancea каза...

Hello Nanita ! Very nice ! A lot of awards are waiting for you on my blog :) Come and get them !

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB