01 август 2009
Царевична питка с кашкавал
Продукти:
150мл. айран
50мл. топла вода
1/2к.л. захар
1к.л. сол
1к.л. суха мая
3с.л. зехтин
1ч.ч. царевично брашно
3 1/2ч.ч. бяло брашно
200гр. настърган кашкавал
черен сусам за поръсване
Приготвяне:
В купичка слагаме 50мл. топла вода,суха мая,зехтин,захар и сол.Объркваме и оставяме около десетина минути ,докато шупне маята/да направи калпаче/.
Смесваме брашната в купа и правим кладенче.Изсипваме шупналата мая и топлия айран.Омесваме меко еластично тесто.Покриваме със свежо фолио и оставяме да втаса на топло около 40мин.
От тестото правим правоъгълник с дебелина 4-5мм.Поръсваме с настъргания кашкавал и завиваме на руло.Намазняваме тавичка с диаметър 22-24см.Завиваме рулото на кравай и поставяме в тавичката.Намазваме със зехтин и поръсваме със черен сусам.
Оставяме да втаса още 30-40мин.Печем в гореща фурна до порозовяване.
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
very nice!!!
Нанита, дори на снимка питката изглежда страшно ароматна и апетитна! Това е рецепта, която с удоволствие бих опитала!
Поздрави, Милена
Благодаря Vera!
Milenка,благодаря ти за хубавите думи!Прегръдки!
Публикуване на коментар