15 август 2009
Ръжен хляб със семена
Продукти:
150мл. кисело мляко
150мл. вода
4с.л. растителна мазнина
1к.л. захар
1 1/2к.л. сол
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
1 1/2к.л. мая
2с.л. ленено семе
1с.л. белено слънчогледово семе
семена за поръсване
Приготвяне:
Слагаме последователно в машината вода,кисело мляко,растителна мазнина,захар и сол.Смесваме брашната и добавяме в машината за хляб.Поръсваме сухата мая за хляб.
След първото втасване добавяме семената.
Преди изпичането на хляба поръсваме със малко ленено и слънчогледово семе.
Пускаме машината на програма 3ч.40мин.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.
1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл
Използвах тези съвети за приготвяне на хляб и това упътване за по-добро тесто на Ердинч
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Нанита, при теб е винаги вкусно, стилно и уютно! Бих искала да те зарадвам с една награда!
Целувки, Милена
Чудесно предложение! Непременно ще го пробвам!
Публикуване на коментар