15 август 2009

Ръжен хляб със семена




Продукти:

150мл. кисело мляко
150мл. вода
4с.л. растителна мазнина
1к.л. захар
1 1/2к.л. сол
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
1 1/2к.л. мая
2с.л. ленено семе
1с.л. белено слънчогледово семе
семена за поръсване

Приготвяне:

Слагаме последователно в машината вода,кисело мляко,растителна мазнина,захар и сол.Смесваме брашната и добавяме в машината за хляб.Поръсваме сухата мая за хляб.
След първото втасване добавяме семената.
Преди изпичането на хляба поръсваме със малко ленено и слънчогледово семе.
Пускаме машината на програма 3ч.40мин.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.

1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл

Използвах тези съвети за приготвяне на хляб и това упътване за по-добро тесто на Ердинч

2 коментара:

Milena каза...

Нанита, при теб е винаги вкусно, стилно и уютно! Бих искала да те зарадвам с една награда!

Целувки, Милена

Anniesartbook каза...

Чудесно предложение! Непременно ще го пробвам!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB