07 октомври 2009
Печени пилешки бутчета със зелен фасул и моркови
Продукти:
6бр. пилешки бутчета
2глави нарязан лук
400гр. замразен зелен лук или консерва
3-4бр. моркови нарязани на пръчици
1бр. домат нарязан на шайби
1с.л. брашно
1с.л. червен пипер
1/2ч.л. къри
2-3скл. счукан чесън
магданоз
чер пипер
сол
Приготвяне:
Запържваме пилешките бутчета в мазнина докато побелеят.Изваждаме с решетъчна лъжица и прехвърляме в тавичка.В същата мазнина сотираме нарязания лук,зеления фасул и морковите.Накрая слагаме и счукания чесън за 1-2минути.Прехвърляме в тавичката при пилешките бутчета.В същата мазнина запържваме една супена лъжица брашно,една супена лъжица червен пипер и доливаме две чаени чаши гореща вода.Оставяме да заври и заливаме продуктите в тавичката.Ако е необходимо доливаме още малко гореща вода.Нареждаме доматите.Печем в гореща фурна.Когато ястието е почти готово поръсваме с къри,чер пипер и сол.Объркваме леко и оставяме още десетина минути.Накрая поръсваме с магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Нанита,
колоритно, изкушаващо и видимо много вкусно!
Хубав ден, Диана
А от мен хубава вечер... 'Щото ся е вечер, нали.
Привет Дианка!Хубави думи,които ще направят деня ми много по-ведър!
Усмихнат и епокоен уикенд!
Публикуване на коментар