05 ноември 2009
Фритата с пилешко филе
Продукти:
1бр. пилешко филе около
1к.ч. нарязан пресен лук или праз
1бр. нарязана малка гъба
1с.л. зелен или червен пипер нарязан на ивици
1с.л. заквасена или течна сметана за готвене
2бр. яйца
сол
растителна мазнина
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме пилешкото филе на парченца.Загряваме растителната мазнина и запържваме пилешкото филе.Когато побелее прибавяме нарязания праз,гъба и пипер.Оставяме да се пържи докато пилешкото месо порозовее.През това време разбиваме яйцата и прибавяме към тях сметана и сол.Разбъркваме и заливаме продуктите в тигана.
Когато леко стегне сместа нареждаме резените домати.Пържим на не много силен котлон,докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.
Може да се запече и във фурна.
Сместа е за една порции.
Дъното на тигана е 15см.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар