03 юни 2009

Пълнен патладжан с пилешко месо




Продукти:

5бр. малки патладжани
2бр. пилешко филе/400-500гр/
1/2ч.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. заквасена сметана или сметана за готвене
1к.ч. нарязан магданоз
1к.ч. настърган кашкавал
резени домати
1/2к.л. куркума
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме,обелваме патладжана,разрязваме на половинки и оставяме за около един час в подсолена вода.Издълбаваме патладжана.Изрязаната част от средата нарязваме на дребно.Задушаваме лука,към него добавяме нарязания патладжан и пилешкото месо нарязано на малки парченца.Оставяме да се задуши докато побелее пилешкото месо.Добавяме сметаната,подправките и объркваме добре.Напълваме патладжаните с тази смес,покриваме с резени домати и нареждаме в намазнена тавичка.Наливаме гореща вода в тавичката/около един пръст/и печем в сгорещена фурна.Малко преди да е готово ястието, поръсваме с настъргания кашкавал и оставяме да се запече.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB