29 юни 2009

Руло от мляно месо с аромaтен ориз




Продукти:

за рулото:

600-700гр. мляно месо
1ч.ч. отцедени хлебни трохи
1бр.яйце
1к.ч. нарязан лук
1к.ч. нарязан магданоз
1к.л. сол
чер пипер

за плънката:

3ч.ч. сварен ориз
1бр.яйце
1ч.ч. бейби морковчета
1к.ч. царевица
1к.ч. нарязан лук
1к.ч. нарязан магданоз
1к.л. сол
1с.л. босилек
1/2к.л. индийско орехче
1к.л. куркума

1к.ч. галета
1ч.ч. настърган кашкавал

Приготвяне:

Омесваме мляното месо със яйцето,мокрите хлебни трохи,лука,магданоза,черния пипер и солта.Оставяме в хладилник за повече от час.
През това време приготвяме оризовата плънка.Слагаме сварения отцеден ориз в купа.Добавяме яйцето и подправките.Объркваме много добре.Прибавяме царевицата и морковчетата и отново объркваме.
Изваждаме мляното месо от хладилника и отново омесваме добре.
Намазняваме един лист хартия за печене.Изсипваме мляното месо и разстиламе във форма на правоъгълник с размери 30-35см.Заравняваме.Разстиламе плънката,така че да останат свободни по два сантиметра по всички краища.Завиваме на руло,като повдигаме с хартията за печене.От двете страни завъртаме краищата на хартията,да стане като бонбон.Слагаме рулото в тавичка.
Може да сложите хартията в голяма тава и направо там да го завиете.Така е по лесно.Печем около 40мин.Изваждаме тавичката,разрязваме внимателно хартията,отгръщаме я, и поръсваме рулото с галетата.Оставяме да се пече още 20мин.Накрая поръсваме с настъргания кашкавал.Запичаме.Оставяме рулото да изстине,за да може да се реже по-лесно.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB