01 януари 2010

Вита баклава




Продукти:

1/2пакет фини кори
1к.ч. смлени бисквити
1ч.ч. захар
1 1/2ч.ч. начупени орехи
1 1/2ч.л. канела
2с.л. кандирани портокалови корички
щипка настърган карамфил

3/4к.ч. разтопено краве масло

за захарния сироп:

1ч.ч. захар
1 1/2ч.ч. вода
1ч.л. лимонов сок
1к.л. ванилия

Приготвяне:

В купа слагаме захар,орехи,смлени бисквити,2с.л. кандирани портокалови корички,канела и щипка карамфил.Объркваме добре.
Върху хартия или найлон слагаме две кори.Поръсваме с краве масло и орехова смес.Разрязваме корите на две или три според желанието ни за големината на баклавичките.Слагаме в началото много тънка точилка и навиваме кората около нея.Преди да изтеглим точилката леко събираме кората и изтегляме точилката.Завиваме в кръг.Поставяме в намазнена тава.Следващите кори прави по същия начин.Поръсваме с разтопено масло и печем в загрята фурна до зачервяване.След като изстине заливаме с горещия сироп,покриваме с хартия и кърпа докато изстине.Съхраняваме в хладилник.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB