01 януари 2010
Вита баклава
Продукти:
1/2пакет фини кори
1к.ч. смлени бисквити
1ч.ч. захар
1 1/2ч.ч. начупени орехи
1 1/2ч.л. канела
2с.л. кандирани портокалови корички
щипка настърган карамфил
3/4к.ч. разтопено краве масло
за захарния сироп:
1ч.ч. захар
1 1/2ч.ч. вода
1ч.л. лимонов сок
1к.л. ванилия
Приготвяне:
В купа слагаме захар,орехи,смлени бисквити,2с.л. кандирани портокалови корички,канела и щипка карамфил.Объркваме добре.
Върху хартия или найлон слагаме две кори.Поръсваме с краве масло и орехова смес.Разрязваме корите на две или три според желанието ни за големината на баклавичките.Слагаме в началото много тънка точилка и навиваме кората около нея.Преди да изтеглим точилката леко събираме кората и изтегляме точилката.Завиваме в кръг.Поставяме в намазнена тава.Следващите кори прави по същия начин.Поръсваме с разтопено масло и печем в загрята фурна до зачервяване.След като изстине заливаме с горещия сироп,покриваме с хартия и кърпа докато изстине.Съхраняваме в хладилник.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар