03 януари 2010

Свинско с праз и гъби



Продукти:

800-900гр. свинско месо
400гр. гъби
2стръка праз нарязан на колелца
2с.л. ракия
1к.ч. червено вино
1ч.ч. горещ зеленчуков бульон
2скл. чесън нарязан на дребно
1с.л. червен пипер
1ч.л. босилек
1к.л. чубрица
щипка индийско орехче
чер пипер
сол
магданоз

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме на хапки свинското месо.Обтриваме с 2с.л. ракия и оставяме да престои около един час.Загряваме растителната мазнина и запържваме праза около 2-3мин. Добавяме свинското месо и запържваме до побеляване.Прибавяме гъбите и оставяме още 8-9мин. докато леко омекнат.Поръсваме с червен пипер и разбъркваме.Заливаме с червено вино и горещ зеленчуков бульон.Оставяме да къкри на котлона.Когато е полуготово ястието поръсваме с индийско орехче,чубрица и чер пипер.След около 20мин. добавяме босилек,чесън и сол.Оставяме ястието да поври до готовност.Поръсваме с нарязан магданоз.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB