23 януари 2010
Пилешка супа по градинарски
Продукти:
400гр. пилешки гърди без кожа или 2бр.пилешки бутчета
2бр. картофи нарязани на кубчета
1к.ч. грах
1к.ч. зелен боб
1ч.ч. нарязано зеле
1ч.ч. нарязани домати
1к.ч. нарязана червена пиперка
1глава лук нарязана на ситно
1ч.ч. моркови на кубчета
1шепа фиде
1дафинов лист
щипка босилек
магданоз
чер пипер
сол
за застройката:
1/2коф. кисело мляко
1жълтък
Приготвяне:
Измиваме пилешкото месо и слагаме в гореща вода с дафинов лист,да се вари 20-25мин.
Периодично махаме с лъжица пяната.Изваждаме месото и прецеждаме бульона през марля.
Накъсваме пилешкото месо.
Запържваме лука,зелето,доматите,пипера и морковите.Заливаме с пилешкия бульон.Прибавяме пилешкото месо,зеления боб,грах,картофи и чер пипер.Оставяме да ври около 10мин. и добавяме фидето.Варим продуктите до готовност.
Добавяме щипка босилек и изключваме котлона.Изчакваме да изстине и застройваме супата.
При сервиране поръсваме с магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар