22 януари 2010

Задушени пилешки филета с лук и босилек




Продукти:

4бр. пилешки филета
2глави лук нарязан на шайби
4с.л. горчица
2с.л. босилек
растителна мазнина
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме пилешките филета.Слагаме в купичка.Поръсваме с чер пипер,босилек,сол и добавяме горчица.Обтриваме филетата и оставяме да престоят 30мин. в хладилник.
Загряваме в плитка тенджера растителна мазнина и нареждаме филетата.Покриваме с капак.След 3-4мин. объщаме и прибавяме нарязания лук.Отново похлупваме.Периодично обръщаме месото,като тенджерата винаги е похлупена с капак.
Оставяме да се готвят докато лука придобие златист цвят,а пилешките филета порозовеят.

2 коментара:

Anniesartbook каза...

Нанита, пробвах тази рецепта и всички много я харесаха!

Nanita каза...

Радвам се Ани,че си се доверила на това предложение!Става бързо и е вкусно!Усмихнат и ведър уикенд!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB