14 март 2010
Спагети с мляно месо
Продукти:
500гр. мляно месо
1ч.ч. нарязан лук
1ч.ч. нарязан праз
1ч.ч. нарязани моркови
1шепа царевица/замразена или от консерва/
2с.л. брашно
200мл прясно мляко
100мл вода
50мл сметана или 3-4с.л. заквасена сметана
4скл. чесън нарязани на едро
растителна мазнина
магданоз
кашкавал или пармезан за поръсване
чер пипер
дивесил
сол
Приготвяне:
Запържваме нарязания лук и праз.Прибавяме мляното месо и моркови.Запържваме докато остане на мазнина.Прибавяме чесъна и объркваме.След 2-3мин. поръсваме с брашно.Оставяме да се запържи леко и заливаме с прясно мляко,вода и сметана.Поръсваме с дивесил,чер пипер и сол.Оставяме да ври докато се уплътни соса.Няколко минути преди да оттеглим от котлона прибавяме 1шепа замразена царевица.
Приготвяме спагетите по описания начин върху опаковката.Объркваме с магданоз и изсипваме в чиния.Отгоре разпределяме от сместа и поръсваме с кашкавал или пармезан.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар