20 март 2010
Типови питки с риган
Продукти:
1бр. яйце/70мл./
1к.ч. кисело мляко
110мл прясно мляко
40мл растителна мазнина
1/2к.л. захар
1ч.л. сол
2 3/4ч.ч. типово брашно
1 1/2ч.л. суха мая
1жълтък размит с няколко капки зехтин за намазване
риган за поръсване
Приготвяне:
Разбъркваме 1бр. яйце/70мл./,1к.ч. кисело мляко,110мл прясно мляко,40мл растителна мазнина,1/2к.л. захар и 1ч.л. сол.
В купа смесваме 2 3/4ч.ч. типово брашно и
1 1/2ч.л. суха мая.Прибавяме към течната смес и замесваме еластично тесто.Оставяме да почине 8-10мин.Оформяме питките по желания начин.Намазваме с 1жълтък размит с няколко капки зехтин.Поръсваме с риган.
Оставяме да втасат докато удвоят обема си.
Печем в загрята фурна,като в нея слагаме купичка с вода.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Нанита,
отново чудесни питки и
как хубаво се е разпукнала коричката...
Нека идващата пролет те радва
с красота и слънце,
усмивки и много щастие, Диана
Диани,благодаря за хубавите пожелания!
Исрено се надявам това да се случва и на теб!
Топла и уютна вечер!
Здравей, Нанита!
Страхотно изглеждат питчиците ти:).
Имам въпрос (тъй като съм начинаещ кулинар) - сухата мая директно в брашното ли се сляга или трябва да се разтвори предварително?
Предваритено ти благодаря и ти желая слънчева седмица:)!
Barcelona
Здравей!Сухата мая слагам в брашното и разбърквам.Не е необходимо да се подквасва предварително.
Успешна и усмихната седмица!
Публикуване на коментар