Продукти:
1п. точени кори
400гр. спанак
2бр. яйца
1ч.ч. натрошено сирене
40гр.разтопено краве масло
щипка
за заливката:
2бр. яйца
1ч.ч. кисело мляко
80мл растителна мазнина
1п. бакпулвер
300мл вода
сол
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме лапада/спанак/.Попарваме и отцеждаме добре.Смесваме с 2бр. яйца и 1ч.ч. натрошено сирене.Прибавяме към попарения лапад и объркваме.
Намазваме една кора с разтопено краве масло.Поръсваме с зелената смес.Набираме листа като хармоника с височина около 3см.Поставяме в средата на намазнена тавичка и завиваме в кръг.По същия начин оформяме и останалите кори.Намазваме отгоре корите с краве масло.Слагаме тавичката в загрята фурна.Печем докато леко порозовеят краищата на корите.През това време приготвяме заливката.Слагаме в компотен буркан две яйца и 80мл растителна мазнина.Разбиваме с пасатор.Прибавяме 1ч.ч. кисело мляко и 1п. бакпулвер.Доливаме 300мл вода,посоляваме и разбъркваме.Заливаме баницата.Връщаме отново във фурната.Печем до порозовяване.
Харесвам този вид баница.Този път се възползвах от идеята на Лоис и я направих с лапад.
sesame sea scallops glass noodle
Преди 56 минути
6 коментара:
Nanita, un hojaldre maravilloso, muy rico :)
Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Оууу, какво изкушение по това време...
Много апетитно изглежда баницата, Нанита!
Нанита, прекрасно предложение:)
У нас предпочитаме лапад,
така че това е едно ново и вкусно предложение!
Слънчева седмица!!!
pep-4o,Dani,зелениите са на почит у дома.Приготвени през този сезон ме подсещат са ни много вкусни.Хубава и спокойна вечер!
"Доливаме 300мл вода"това не е ли много ?
Замених водата с газирана и не сложих бакпулвер - стана супер!
Публикуване на коментар